Skip to content

9 lecții din carte Puterea Magică a Gândului- David Schwartz-Rezumat

9 lecții din carte Puterea Magică a Gândului- David Schwartz-Rezumat

 

 „Puterea magică a gândului” este o carte puternică, practică și înălțătoare care te fortifică pe calea succesului. „Puterea magică a gândului” te ajută să ieși din rutină și să-ți revigorezi obiectivele.

Majoritatea oamenilor trec prin viață având ambiții mici, obiective mici și gânduri mici și se ridică doar la dimensiunile acestora. Acestea fiind spuse, gândind la o scară mai mare, vei începe să atingi obiective mai mari.

În cadrul cercetărilor pe care le-a făcut pentru această carte, dr. Schwartz a intervievat lideri din diferite domenii de activitate, iar concluziile la care a ajuns au schimbat mentalitatea a milioane de cititori din întreaga lume. Ceea ce a pornit de la o intuiție s-a dezvoltat într-o concepție coerentă asupra fericirii personale.

 

273931205 490140079350644 4940327018482239928 n

 

În rândurile de mai jos îți voi prezenta 9 lecții extrase din cartea  „Puterea magică a gândului”

 

 

1. Câştigaţi dacă refuzaţi să vă luptaţi cu oameni mărunţi. Dacă vă luptaţi cu astfel de oameni, ajungeţi de mărimea lor. Rămâneţi nişte oameni verticali.

 

2. Persoana hotărâtă să obţină un succes maxim învaţă principiul că progresul se face pas cu pas. O casă e construită cărămidă cu cărămidă. Un joc de fotbal se câştigă cu fiecare partidă. Un magazin devine mai mare cu fiecare nou client.

 

3. Fiţi un adept al experimentelor. Eliminaţi rutina. Cunoaşteţi restaurante noi, cărţi noi, teatre noi, prieteni noi; mergeţi în fiecare zi pe un alt drum la serviciu, schimbaţi-vă destinaţia de concediu în fiecare an, faceţi ceva nou şi diferit în acest sfârşit de săptămână.

 

4. Folosiţi acţiunea ca să vindecaţi frica şi să căpătaţi încredere. Faceţi ceea ce vă provoacă frică şi frica va dispărea. Încercaţi şi veţi vedea.

 

5. Nu vă subestimaţi. Nu mai comiteţi crima autocriticii severe. Concentraţi-vă asupra calităţilor dumneavoastră. Sunteţi mai bun decât credeţi.

 

7. Mulţi oameni ambiţioşi trec prin viaţă cu o perseverenţă admirabilă şi demonstrează ambiţie, dar nu reuşesc pentru că nu încearcă noi abordări. Urmăriţi-vă ţelul. Nu vă abateţi deloc de la el. Dar nu vă daţi cu capul de pereţi. Dacă nu obţineţi rezultate, încercaţi o nouă abordare.

 

8. Oamenii şi afacerile de succes se alimentează din această întrebare: “Cum pot să-mi îmbunătăţesc performanţele? Cum pot fi mai bun în ceea ce fac?”

 

9. Cuvântul de ordine trebuie să fie “acum”. Mâine, săptămâna viitoare, mai târziu şi alte cuvinte de acest tip sunt sinonime cu cuvântul ce desemnează eşecul — “niciodată”. Fiţi o persoană care spune “Voi începe chiar acum!”

 

În ultimul an, pe noptiera ta din dormitor s-a format un “munte” de cărți și  nu ai mai reușit să citești nici măcar câteva pagini de ceva vreme? 

Ți-ai dorit vreodată să poți citi o carte întreagă în mai puțin de 20 minute fără să ratezi toate informațiile cruciale?

Sunt sigur că ai auzit de Principiul lui Pareto: 80/20. Principiul Pareto (sau regula 80/20) este pe cât de simplu pe atât de util și aplicabil când vine vorba despre citit cărți.

Adică in mod practic… 80% din substanța unei cărți e în 20% din conținut. Și atunci de ce să citești toată cartea? Mare parte din cărtile care se scriu și se publica, au multă umplutură. Ești de acord? O carte îți oferă un context în 200 de pagini și îți transmite esențialul în 20 de pagini. Dar ca să găsești acele 20 de pagini trebuie să citești și restul 200.  

Noi, echipa MentorBooks analizăm fiecare dintre cele mai bine vândute cărți, o citim, recitim și o condensăm într-un rezumat concis de 15-20 de pagini, astfel încât să obții cele mai importante idei și concepte în maxim 20 de minute. Dar cel mai important îți prezentăm pași acționabili, vei primi liste cu sarcini clare aproape pentru fiecare titlu care te vor împinge să transformi cunoștințele în acțiune.

Numai ai nici o scuză chiar dacă programul zilnic nu-ți mai permite să citești ore în șir, acum tot poți să incluzi lectura în rutina ta, dacă este o prioritate pentru tine, din diferite motive: vrei să te dezvolți personal, vrei să-ți aprofundezi cunoștințele într-un anumit domeniu. 

Îți propunem să citești sau să asculți rezumatul cărții Puterea Magică a Gândului de David Schwartz în timp ce îți bei cafeaua sau ești în drum spre serviciu. Durează aproximativ 20 de minute! 🙂

Pe parcursul rezumatului vei parcurge următoarele capitole :

 • Succesul tău este determinat de gândurile tale
 • Vindecă-te de „scuzemie”, boala eşecului
 •  Scuzemia sănătăţii
 • Scuzemia inteligenței
 • Scuzemia vârstei
 • Scuzemia hazardului
 • Omoară-ți frica
 • Devino un mare gânditor
 •  Întreabă-te cum ai putea să te descurci mai bine
 • Aspectul și acțiunile tale te definesc
 •  Înconjoară-te cu tot ce este mai bun

 

👉 Accesează-ți contul de pe mentorbooks.ro pentru aprofundarea subiectului.

 

Învață mai repede. Fii mai deștept.

Învață din cărți care merită timpul tău!

MentorBooks te ajută să atingi cea mai bună versiune a ta, oferindu-ți resurse valoroase și informații obținute de la mentorii de top din întreaga lume.

Testează 7 zile gratuit, fără introducerea cardului bancar.

Ascutlă rezumatele audio și text la cărțile BestSeller Internaționale!

Ultimele rezumate adăugate

Rămâi la curent cu toate noutățile MentorBooks

Înscrie-te și vei primi noutăți de la noi pe email cu oferte, reduceri și actualizări.