Skip to content

Puterea celor 10 minute – o formulă simplă, care îți poate schimba viața

Schimbări mici. Rezultate MARI.

Suntem ceea ce facem în mod repetat. Prin urmare, excelența nu este un act, ci un obicei. – Aristotel 

 

Indiferent care îți sunt obiectivele, atingerea lor se realizează cu pași mici, prin acțiuni mărunte, făcute zilnic.

Dacă faci 10 minute de efort fizic și după te uiți în oglindă, nu o să vezi nici un rezultat. În schimb, dacă lucrezi la un proiect doar 10 minute pe zi, cinci zile pe săptămână, până la sfârșitul anului vei fi atins echivalentul unei săptămâni întregi de lucru de 40 de ore, neîntrerupte investite în respectivul proiect.

Ideea e că nimeni nu a atins o anumită performanță dintr-o singură acțiune. Warren Buffett nu a ajuns miliardar din prima, printr-o singură investiție. Michael Jordan nu a ajuns cel mai mare baschetbalist cu un singur antrenament sau un singur meci jucat, și așa mia departe.

Puterea celor 10 minute

Iată o formulă simplă, care îți poate schimba viața:

10 minute = 1 săptămână

Este un exercițiu de matematică simplu:

10 minute în fiecare zi, de luni până vineri, înseamnă 50 de minute pe săptămână, înmulțite cu 50 de săptămâni pe an, înseamnă 2500 de minute, adică 41 de ore, echivalentul a 5 zile a câte 8 ore.

10 minute nu par multe, ținând cont că pierdem zilnic zeci de minute în trafic, făcând conversații inutile, sau ore întregi pe social media sau TV.

În 2021, la nivel mondial, s-au petrecut 142 de minute pe zi, pe social media, iar România media se află la ~136 de minute pe zi.

social media timp petrecut romania

Poate nu realizezi ce înseamnă 136 de minute pe zi. Dar într-un an înseamnă 863 de ore, adică 36 de zile NEÎNTRERUPT pe social media.

Imaginează-ți ce ai putea realiza cu o săptămână întreagă de efort intens. Alegeți un obiectiv important pentru tine și lucrează la îndeplinirea lui o săptămână, a câte 8 ore pe zi. Doar 10 minute în fiecare zi, folosite inteligent, în practică deliberată, pot aduce schimbări considerabile.

Imaginează-ți ce poți face cu 20 minute pe zi (2 săptămâni), cu 30 minute pe zi (3 săptămâni) sau, de ce nu, 1 oră pe zi (6 săptămâni).

Nu spune că nu ai o oră pe zi disponibilă. Setările telefonului tău, la aplicațiile folosite frecvent, probabil o să te contrazică.

  • În loc să te uiți la televizor sau să te uiți la seriale, lucrează la ideea sau la visul tău;
  • În loc să te trezești la ora 8, trezește-te la 7 sau de ce nu, la 6.

Dacă-ți dorești ceva suficient de mult, îți faci timp, indiferent de celelalte obligații pe care le ai.

Adevărul este că majoritatea oamenilor nu-și doresc suficient de mult și își protejează eul invocând lipsa de timp.

 

 

Știai că peste 80% dintre milionari citesc în fiecare zi?
Dar miliardarii citesc și mai mult decât milionarii!
De exemplu, Oprah Winfrey citeste 70 de cărți pe an, Bill Gates 50, iar Elon Musk spune că a “mâncat” cărți pe pâine din copilărie.
Ba chiar când a fost întrebat de un jurnalist unde a învățat să construiască rachete, Elon a răspuns simplu: “citesc cărți”.
Un om de succes se educă în fiecare zi.
Poate nu ai timpul necesar să devorezi cărți pe pâine. Dar cred, că 20 de minute pe zi, poți să îți păstrezi pentru educația ta.

Îți garantez că dacă îți faci timp 20 de minute pe zi și citești sau asculți un rezumat MentorBooks în timp ce te deplasezi la servici, după un an, situația ta financiară se va îmbunătăți.

grafic bani crestere

Dacă citești 20 minute pe zi din domeniul în care lucrezi, după un an de zile, nivelul tău va fi peste medie, vei fi mai performant și vei fi cu un mare pas înainte, față de punctul din care ai plecat. Dacă faci asta 30 de minute pe zi, sau o oră, probabil vei deveni expert în zona ta de interes.

Dacă nu mă crezi, ia-o ca pe o provocare și testează asta. După, întreabă-i pe cei din jurul tău care a fost progresul. O să-mi mulțumești mai târziu.

 

Te invit la o provocare : #ocartein20deminute

 

#ocartein20deminute poate fi privit ca pe un proiect personal sau ca pe un exercițiu.
Proiect, pentru că scopul final este să motivez cât mai mulți oameni să citească. De ce?
Cei mai mulți dintre directorii executivi citesc 4-5 cărți pe lună. Ei sunt liderii și cei care schimbă industria, cei care oferă locuri de muncă și cei care inventează unele dintre cele mai populare produse de pe piață. Dacă ei citesc atât de mult înseamnă că subestimăm valoarea pe care o poate avea o carte în ziua de azi.
Și chiar asta facem, cel puțin noi, românii. Conform IRES, mai mult de 1 din 5 români nu citesc cărți deloc, iar potrivit unui studiu recent al Comisiei Europene, un român citește, în medie, o carte pe an, lucru care ne trimite pe ultimul loc în Europa la citit.
Exercițiu pentru că este simplu de aplicat și te poate ajuta în mod real. Află de mai jos despre ce e vorba și cum poți participa.

Ce este provocare MentorBooks? #ocartein20deminute

Pe scurt, tot ce trebuie să faci este să citești sau să asculți un rezumat audio marca MentorBooks în fiecare zi timp de 30 de zile.
Gândește-te cât înseamnă 20 de minute pe zi: un prânz, drumul cu metroul spre muncă, timpul pe care îl petreci hai-hui pe Facebook, Instagram și pe alte rețele de socializare, etc.
Tot ce trebuie să faci este să identifici 20 minute în care ai putea să să citești sau să asculți un rezumat.
Sunt 20 de minute pe zi în care te poți dezvolta și nici măcar nu-ți trebuie vreo aptitudine specială de citit rapid.
#Ocarteîn20deminute nu e o provocare pe care să o începi de la 1 ianuarie 2022. O poți începe fix când vrei tu. Eu o să reamintesc de ea pentru următoarele câteva luni cel puțin. Pentru că o poți începe chiar de azi.

Provocarea dezvoltării tale

 

Acceptă provocarea, folosește codul challenge30 și beneficiezi de 30% reducere pentru accesul în platforma MentorBooks!
Folosește codul de reducere challenge30 în momentul achiziției unui pachet MentorBooks!

Rămâi la curent cu toate noutățile MentorBooks

Înscrie-te și vei primi noutăți de la noi pe email cu oferte, reduceri și actualizări.