Skip to content

Top 7 idei de reținut din cartea Cum gândește omul de James Allen

Cum gândeşte omul - James Allen
Rezumat carte în fortmat audio și text – mentorbooks.ro

Cum gândește omul  de James Allen este una dintre cele mai apreciate cărți inspiraționale din toate timpurile. Ideea scrierii acestei cărți s-a născut din dorința autorului de a-i ajuta pe semenii săi să depășească suferința și tristețea în care se zbat cei mai mulți dintre ei, cu puterea minții. Pentru că, potrivit lui, cauza suferinței și a tristeții se află în interiorul nostru, mai precis în gândurile noastre.

„Cum gândește omul” este despre puterea gândului care modelează viața fiecăruia dintre noi. Așadar, ideea principală pe care va trebui să o reții din acest volum este că: noi suntem propriii noștri creatori.

În acest articol îți prezint:

Top 7 idei de reținut din cartea Cum gândește omul de James Allen

 

1. Așa cum un om gândește în inima lui așa este el.

 

Tu ești literalmente ceea ce crezi. Caracterul tău fiind o sumă completă a gândurilor tale. Așa cum plantele nu pot crește fără semințe, acțiunile nu pot fi luate fără gândire.

Tu deții cheia pentru fiecare situație și, la fel cum aurul și diamantele sunt descoperite prin multă căutare și minerit, poți descoperi propriile adevăruri și caracter prin săparea adânc în sine.

 

2. Nu atragi ceea ce vrei, ci ceea ce ești.

Mintea este ca o grădină care poate fi cultivată sau lăsată să crească în sălbăticie, în funcție de calitatea gândurilor tale. Gândurile îți modelează caracterul, circumstanțele și destinul.

Majoritatea oamenilor sunt, de obicei, nerăbdători să-și îmbunătățească circumstanțele, dar nu doresc să se îmbunătățească pe ei înșiși.

 

3. Nu există niciun medic mai bun decât gândul vesel pentru a menține corpul sănătos.

Corpul tău reacționează la mintea ta și, prin urmare, va fi o reflectare directă a gândurilor tale. Boala și sănătatea, ca circumstanță, sunt înrădăcinate în gândire. Corpul tău este delicat și răspunde ușor la gândurile tale.

Dacă vrei să-ți protejezi corpul, protejează-ți mintea.

 

4. Cel care cucerește îndoiala și teama, cucerește eșecul

Cei care nu au niciun scop central în viață vor cădea pradă grijilor mărunte care duc la eșec, nefericire și pierdere. Găsește-ți scopul, pune-ți în minte să-l îndeplinești și transformă-l într-un punct centralizator al gândurilor tale.

Fă-ți din scop o datorie și dedică-te acestuia – nu permite gândurile să zboare. Chiar dacă vei da greș din nou şi din nou în scopul tău, vei câștiga forța caracterului şi aceasta va fi măsura succesului tău.

 

5. Tot ceea ce un om obține și tot ceea ce nu reușește să obțină este rezultatul direct al propriului său gând

Nimeni nu îți poate schimba condițiile decât tu. Alții te pot ajuta, dar nu pot face munca în locul tău dacă nu ești la început dispus să o faci. Realizarea de orice fel este efortul de gândire și de succes ce poate fi menținut doar prin vigilența continuă. Toate realizările sunt rezultatul unor gânduri puternic direcționate.

 

6. Cel care prețuiește o viziune frumoasă o va realiza într-o zi

Visătorii sunt salvatorii lumii, ei fiind realitățile pe care le vom vedea și pe care le vom cunoaște într-o zi. Columb a prețuit o viziune a unei alte lumi și a descoperit-o. Prețuiește-ți viziunile, prețuiește-ți ideile pentru că din acestea va fi construită lumea ta.

Viziunea ta este promisiunea a ceea ce va fi într-o zi. Pentru a-ți realiza viziunea îți va trebui muncă grea și sacrificiu. Există eforturi și există rezultate, iar puterea efortului este măsura rezultatului. Vei deveni viziunea pe care o ai.

 

7. Calmul minții este una dintre bijuteriile frumoase ale înțelepciunii.

O persoană calmă care a învățat cum să se controleze știe să se adapteze la ceilalți și, la rândul ei, apreciază această forță spirituală pe care o pot învăța și pe care se pot baza. O persoană puternică și calmă este ca un copac care dă umbră unui pământ însetat sau ca o stâncă ce adăpostește de o furtună. Mulți oameni își distrug echilibrul cu temperamente explozive. Cei care sunt bine echilibrați au un echilibru rafinat care îi atrage pe ceilalți. Auto-controlul și calmul este puterea.

 

Echipa MentorBooks a condensat cartea Cum gândește  într-un rezumat de 10 pagini pe care îl poți parcurge în maxim 20 de minute. Pe lângă rezumatul cărții am extras cu atenție 9 acțiuni din această carte pe care le poți implementa pentru o învățare activă.

În rândurile de mai jos îți voi prezenta două acțiuni de implementat din cele 9 extrase de către echipa MentorBooks.

 

 

Gândește-te la o serie de pași prin care le-ai putea aplica în viața ta. Apoi aplică, reflectează, interiorizează, ajustează. Toți sunt pași dintr-un proces de învățare autonomă.

Rezumat carte Cum gândește omul  de James Allen – disponibil pe platforma MentorBooks aici! 

Citește sau ascultă rezumatul complet pe mentorbooks.ro pentru a afla mai multe detalii. Dacă nu ai cont, îți poți creea gratuit și ai acces nelimitat timp de 7 zile la toate rezumatele MentorBooks.

rezumat carte

Planul cu acțiuni de întreprins

 

 

Acțiunea nr. 4 – Cultivă-ți mintea ca pe o grădină.

Instrucțiuni

Notează răspunsurile la următoarele întrebări:

  • Care este situația actuală pe care dorești să o modifici?
  • Care dorești să fie circumstanțele tale? De exemplu, lumea ta materială?
  • De ce gânduri ai nevoie pentru a merge consecvent de la primul răspuns la al doilea?
  • Întoarce-te și revino zilnic la aceste gânduri.

 

Acțiunea nr. 6 – Definește-ți scopul vieții.

Instrucțiuni

  1. Definește scopul vieții tale – unele sugestii sunt după cum urmează:

Explorează ceea ce-ți place să faci.

Ce te energizează?

De ce ești pasionat?

Ce-ți vine ușor să faci?

Ce-ți aduce fericirea?

  1. La ce întâmpini dificultăți?

O modalitate de a gândi la acest lucru este de a ști că a-ți trăi scopul va necesita muncă grea, cu toate acestea, te vei bucura de această lucrare, de fapt, chiar o vei iubi! Aceasta te va energiza mai degrabă decât te va lăsa să-ți scurgă energia.

  1. Întoarce-te zilnic și reia-ți acest scop aliniându-ți toate activitățile și obiectivele pe care le ai în jurul acestuia. Adresează-ți zilnic următoarea întrebare:

Ce fac chiar acum, apropiindu-mă de pasiunea și scopul meu, sau mai departe?

  1. Care vrei să fie moștenirea ta?

Imaginează-ți că ești la înmormântarea ta – ce dorești să spună oamenii despre tine? Notează acest lucru și revino să reiei acest lucru zilnic.

 

Ai învățat ceva nou?

Dacă ai răspuns Da, atunci dă un share acestui articol sau trimite-o unui prieten. Sigur îți va mulțumi.

Ascutlă rezumatele audio și text la cărțile BestSeller Internaționale!

Ultimele rezumate adăugate

Rămâi la curent cu toate noutățile MentorBooks

Înscrie-te și vei primi noutăți de la noi pe email cu oferte, reduceri și actualizări.