Skip to content

5 urări pentru anul nou – Neil Gaiman

 

urari de anul nou 2022

 

La sfârsitul fiecărui an Neil Gaiman, scriitorul englez, transmite urările sale către cititorii săi, oamenii dragi lui precum și către lume. Păstrate în jurnalul lui, urările vechi sunt adunate cu cele noi pentru a-le oferi cititorilor inspirație continuă pentru o viață mai bogată.

#1: Acum șaptesprezece ani, am scris:

Să vă fie anul viitor plin de magie și de vise și nebunie bună. Sper să citiți câteva cărți faine și să sărutați pe cineva care crede că sunteți minunați și să nu uitați să faceți artă – scrieți sau desenați, construți sau cântați și trăiți cum doar voi puteți. Și, cândva la anul, sper să vă surprindeți pe voi înșivă.

#2: Și acum aproape un deceniu am spus:

Sper că veți avea un an minunat, veți visa periculos și nerușinat și că veți crea ceva ce nu exista înainte să îl faceți voi. Că veți fi îndrăgiți și veți fi iubiți și veți avea oameni pe care să îi iubiți și să îi îndrăgiți în schimb. Dar, cel mai important, pentru că eu cred că în lume e nevoie de mai multă bunătate și mai multă înțelepciune în acest moment, că veți fi, atunci când va fi nevoie, înțelepți și că veți fi tot timpul buni.

#3:  Acum un deceniu, am scris:

Pentru anul acesta, dorința mea pentru fiecare dintre noi este una micuță și foarte simplă.

Și anume:

Sper că de-a lungul anului care urmează, veți face greșeli.

Pentru că dacă faceți greșeli, creați lucruri noi, încercați lucruri noi, învățați, trăiți, vă impingeți limitele, vă schimbați, schimbați lumea. Faceți lucruri pe care nu le-ați făcut niciodată până acum, și mai important, faceți Ceva.

Aceasta este urarea mea pentru voi, pentru noi toți și pentru mine. Faceți Greșeli Noi. Faceți greșeli glorioase, uluitoare. Faceți greșeli pe care nu le-a mai făcut nimeni. Nu vă blocați, nu vă opriți, nu vă faceți griji că nu faceți suficient, sau perfect, orice faceți: artă, iubire, muncă, familie sau viață.

Orice vă sperie să faceți, faceți-o.

Faceți greșeli, la anul și întotdeauna.

#4: Urarea mea din 2012, când am fost terifiat, însă încercam să am și curaj, din spatele culiselor la un concert:

Este noaptea de Revelion și totodată o oportunitate proaspată să definim lumea noastră.

Așadar aceasta este urarea mea, o urare atât pentru mine cat și pentru voi: în lumea ce va veni, haideți să fim curajoși – să ne plimbăm pe întuneric fără să ne fie teamă și să intrăm în necunoscut cu zâmbetul pe buze, chiar dacă ne prefacem.

Și orice ni s-ar întâmpla, orice am face, orice am învăța, haideți să ne bucurăm. Putem găsi bucurie pe lume dacă bucuria este ceea ce căutăm, putem să ne bucurăm de activitatea creativă.

Aceasta este urarea mea pentru voi și pentru mine. Curaj și bucurie.

#5: Această urare este de acum doi ani:

Fiți blânzi cu propria persoană în anul ce urmează.

Tineți minte să vă iertați și să îi iertați pe ceilalți. Este mult prea ușor să fim supărați în ziua de astăzi și atât de dificil să schimbăm ceva, să ne conectăm și să înțelegem.

Încercați să faceți timpul vostru să conteze: minutele și orele și zilele și săptămânile pot zbura ca frunzele uscate, cu nimic altceva de arătat decât că ați petrecut timp făcând aproape nimic sau așteptând să începeți.

Îmbrățișați prea des. Zâmbiți prea mult. Și, când puteți, iubiți.

 

 

 

________

sursa: Bookster.ro/ journal.neilgaiman.com

Ascutlă rezumatele audio și text la cărțile BestSeller Internaționale!

Ultimele rezumate adăugate

Rămâi la curent cu toate noutățile MentorBooks

Înscrie-te și vei primi noutăți de la noi pe email cu oferte, reduceri și actualizări.