Skip to content

Top 3 acțiuni de implementat din cartea Începe cu De Ce de Simon Sinek

Cartea “Începe cu DE CE “oferă o perspectivă interesantă asupra noțiunii de leadership, din punct de vedere ideologic și de marketing. Cartea oferă și o pătrundere provocatoare în creierul uman și ne vorbește despre motivațiile și psihologia din spatele deciziilor pe care le luăm.

Oamenii nu cumpără CE faci tu; oamenii cumpără DE CE faci tu ceea ce faci„ – Simon Sinek.

Valorile companiei trebuie să se alinieze cu valorile clienților, pentru a aduce în interior loialitate și pentru a spori vânzările. Aceasta este singura cale pentru o creștere sustenabilă.

El a realizat că liderii care inspiră identifică un scop și îl urmează. Acțiunile pe care le întreprind și ceea ce fac este pe plan secundar în raport cu îndeplinirea misiunii lor. Sinek numește acest proces de leadership “Cercul de Aur”: Începe cu o viziune („De ce”), apoi trece la punerea ei în aplicare („Cum”) și apoi cucerește produsul sau serviciul („Ce”). Din păcate, mulți lideri aplică acest model invers.

Ei se concentrează mai întâi pe ceea ce fac și cum; apoi încearcă să-și diferențieze produsul pe baza prețului, a calității sau a caracteristicilor.

MentorBooks recomandă cartea companiilor care își doresc închegarea unei clientele fidele, sedimentarea elementelor de brand și creșterea vânzărilor. Bineînteles, conceptele și informațiile din cartea lui Sinek se potrivesc în contexte diferite și pot fi folosite cu același succes atât in dezvoltare personală, cât și în relații publice, leadership, micro-origanizașii.

Echipa MentorBooks a condensat cartea într-un rezumat de 10 pagini pe care îl poți parcurge în maxim 15-20 de minute. Pe lângă rezumatul audio am extras cu atenție 9 acțiuni din această carte pe care le poți implementa pentru o învățare activă. 

Rezumat carte “Începe cu DE CE ” – Simon Sinek – disponibil pe platforma MentorBooks aici! 

Citește rezumatul complet pe mentorbooks.ro pentru a afla mai multe detalii. Dacă nu ai cont, îți poți creea gratuit și ai acces nelimitat timp de 7 zile la toate rezumatele MentorBooks.

testează GRATUIT
TESTEAZĂ GRATUIT!

În acest articol îți prezint Top 3 acțiuni de implementat din cartea Începe cu De Ce de Simon Sinek.

 

Top 3 acțiuni de implementat din cartea Începe cu De Ce de Simon Sinek

1.Creează un sentim ent de încredere între tine, clienții și angajații tăi.

 Instrucțiuni

  1. Înțelege de ce faci ceea ce faci.

De ce faci acest produs? De ce vinzi acest serviciu? Care este scopul tău pentru a face aceste lucruri? Amintește-ți, răspunsul este în tine – trebuie doar să-l găsești.

  1. Comunică și demonstrează-ți valoarea.

Arată clar clienților tăi de ce faci ceea ce faci.

Explicație

Pentru a crea un sentiment de încredere între tine și clienții tăi, tot ce trebuie să faci este să le arăți de ce faci ceea ce faci. Sentimentul de „autentic”, care este creat, îi va atrage mai aproape de compania ta și de produsul tău. În așa fel, vei construi baza ta de clienți și vei atrage clienți loiali.

 

2. Concurează cu tine însuți, nu cu alții.

 Instrucțiuni

  1. Concentrează-te pe a-ți face compania să fie cea mai bună versiune posibilă a sa.

Nu te concentra pe a fi mai bun decât concurenții tăi, țintește doar obiectivul de a te depăși în fiecare zi.

Explicație

Când concurezi împotriva tuturor celorlalți, nimeni nu vrea să te ajute să câștigi. Dar atunci când concurezi împotriva ta, oamenii vor fi mai mult decât bucuroși să te ajute să câștigi. Dacă aduci pozitivitate la masă în fiecare zi, oamenii se vor înghesui pentru șansa de a se abona la produsul sau serviciul tău.

Concentrează-te pe îmbunătățirea ta și a companiei tale și vei obține succesul.

 

3. Învață tacticile de manipulare utilizate de întreprinderi.

 

 Instrucțiuni

  1. Scăderea prețurilor produselor

Scăderea prețurilor este extrem de eficientă în atragerea clienților. Cu toate acestea, provocarea este de a te asigura că rămâi profitabil. Clienții obișnuiți să plătească un preț scăzut vor fi reticenți în a plăti mai mult pentru același produs în viitor. În plus, afacerea ta va resimți probabil o presiune semnificativă pentru a menține scăderea prețurilor într-un ritm descendent.

  1. Utilizarea promoțiilor pentru a face produsul/serviciul mai atractiv

Atunci când două produse sunt foarte similare, dar unul este la promoție – de exemplu, cu un alt bun oferit gratuit – clienții vor tinde să opteze pentru acesta din urmă. Alte promoții, cum ar fi reducerile, tind să fie mai problematice și pot atrage unii clienți spre a plăti prețul integral pentru un produs de care au fost interesați doar pentru că au crezut că primesc un preț mai mic.

  1. Crearea de anunțuri de promovare care inspiră clienților răspunsuri emoționale

Există trei răspunsuri emoționale cheie care fac un client foarte probabil să aleagă un produs: frica, speranța și presiunea. De exemplu, anunțuri de tipul „Ai produsul x? Vecinul tău are!” face consumatorii să se teamă de a nu pierde ceva; „În șase săptămâni scurte, îți poți obține cifra visată!” le dă speranță, și „Patru din cinci stomatologi recomandă produsul X” invocă presiunea din partea membrilor aceluiași grup asupra consumatorilor pentru a-i îndrepta către cumpărarea acestui produs.

Explicații

Manipulările funcționează când ispitești clienții să cumpere un anumit produs. Cu toate acestea, ele nu sunt foarte bune în a inspira loialitatea față de marcă. În general, clienții fideli vor aduce mai multe profituri, la fel cum vor și reduce costurile de promovare.

 

Dacă vrei să afli mai multe informații despre această carte te invit să asculți sau să citești rezumatul integral pe platforma MentorBooks.ro. Dacă nu ai cont, îți poți creea gratuit și ai acces nelimitat timp de 7 zile la toate rezumatele MentorBooks.Ⓜ️????????

Te poți înregistra gratuit –www.mentorbooks.ro/lp

avantaje rezumate carti
10 avantaje ale rezumatelor audio si text- Mentorbooks.ro

Ascutlă rezumatele audio și text la cărțile BestSeller Internaționale!

Ultimele rezumate adăugate

Rămâi la curent cu toate noutățile MentorBooks

Înscrie-te și vei primi noutăți de la noi pe email cu oferte, reduceri și actualizări.