Skip to content

Top 10 cărți recomandate de Cristian Onețiu

Top 10 cărți recomandate de Cristian Onețiu

 

De mai bine de 15 ani, Cristian Onețiu este antreprenor. Life Care și BioLogistic sunt cele două proiecte ale sale, pe care le-a co-fondat și care l-au transformat într-un milionar, care a ajuns chiar și în topul Forbes.

Prima afacere a inițiat-o în anul 2005 și în prezent este cea mai mare companie românească din industria de vânzări directe, numărând peste 40.000 de distribuitori și având o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de euro. Cea de-a doua, BioLogistic, a devenit deja  cea mai mare companie de distribuţie alimente BIO în lanțurile internaționale de retail.

Dar Cristian Onețiu nu se oprește aici. El este și board Advisor pentru companii românești ce au depășit 10 milioane de euro venituri anuale și își doresc să profesionalizeze afacerea pentru scalare globală, dar și scale-Up mentor pentru antreprenori. În rândurile de mai jos vei găsi lista de cărți recomandate de Cristian Onețiu.

Descoperă cele 10 cărți pe care care le recomandă să le citești.

 

 1. Lean startup – Eric Ries

The Lean Startup - Eric Ries

            Această carte recomandată de Cristian Onețiu este o carte de bază pentru antreprenorii care iau în considerare posibilitatea dezvoltării unei firme de tip startup. Autorul acestui volum, vine în ajutorul acestor antreprenori prin încercarea de a introduce principiile LEAN când vine vorba de un Startup.

Aceste principii se concentrează pe ceea ce îşi doreşte clientul şi cum îi pot fi satisfăcute necesităţile. În carte, aceste principii se traduc prin „Imaginează, Pilotează, Accelerează”. Prin puterea exemplului cartea lui Eric Ries poate deveni un instrument puternic în mâinile antreprenorilor motivaţi să creeze ceva unic şi durabil.

Economisește timp, bani și energie. Ascultă sau citește lecțiile extrase și tot esențialul în mai puțtin de 20 de minute!  @MentorBooks.ro aici!

 

 1. Triburi – Seth Godin

Triburi - Seth Godin

        Este o carte despre leadership. Toți vrem să facem parte dintr-un trib. În ADN-ul nostru este nevoia de apartenență și avem nevoie de lideri. Cu toate acestea, conducerea este dificilă, este incomodă și poate fi riscantă. De aceea atât de puțini oameni decid să conducă un trib.

Seth  Godin, prin acest volum,  ne ajută să  înțelegem cum fiecare dintre noi poate să creeze și să conducă un trib. Este necesară pentru fiecare dintre noi  care conducem o structură, un departament, o secție, un oficiu.

Economisește timp, bani și energie. Ascultă sau citește lecțiile extrase și tot esențialul în mai puțtin de 20 de minute!  @MentorBooks.ro aici!

 

 

 1. Cele 7 obisnuinte ale persoanelor extraordinar de eficace – S. Covey

Cele 7 obişnuinţe ale persoanelor extraordinar de eficace - Stephen R. Covey

Covey a studiat principiile după care se ghidează oamenii de succes și le-a integrat într-un program cuprinzător, dar ușor de parcurs. A creat astfel un instrument practic, care poate fi folosit cu rezultate excelente în viața de familie, în afaceri și în societate, în general. Cele 7 deprinderi formulate în rezultatul a zeci de ani de experiență și cercetare îi deosebesc pe cei fericiți, împliniți și sănătoși de cei care sunt supuși eșecului.

Economisește timp, bani și energie. Ascultă sau citește lecțiile extrase și tot esențialul în mai puțtin de 20 de minute!  @MentorBooks.ro aici!

 

 

 1.  Începe cu DE CE – Simon Sinek

Începe cu De Ce. Cum ne Inspiră marii lideri încât să trecem la acțiune - Simon Sinek

Simon Sinek a realizat că liderii care inspiră identifică un scop și îl urmează. Acțiunile pe care le întreprind și ceea ce fac este pe plan secundar în raport cu îndeplinirea misiunii lor. Autolrul numește acest proces de leadership “Cercul de Aur”: Începe cu o viziune („De ce”), apoi trece la punerea ei în aplicare („Cum”) și apoi cucerește produsul sau serviciul („Ce”). Din păcate, mulți lideri aplică acest model invers. Ei se concentrează mai întâi pe ceea ce fac și cum; apoi încearcă să-și diferențieze produsul pe baza prețului, a calității sau a caracteristicilor.

Economisește timp, bani și energie. Ascultă sau citește lecțiile extrase și tot esențialul în mai puțtin de 20 de minute!  @MentorBooks.ro aici!

 

 

 1. Capitalism ILUMINAT – John Mackey and Raj Sisodia

conc cap

Este o carte de bune practici in domeniul sustenabilitatii, responsabilitatii sociale si eticii in afaceri.

Bogat in studii de caz, volumul Capitalism luminat se adreseaza cu deosebire antreprenorilor si managerilor, cei care fondeaza si administreaza afaceri, precum si specialistilor in acele domenii ce influenteaza decisiv performanta si evolutia pe termen lung a unei organizatii: managementul resurselor umane, managementul raporturilor cu grupurile cointeresate (clienti, angajati, furnizori, distribuitori, comunitate si mediu), marketing. Un bestseller Harvard Business Review Press.

 

 1. Decizii bune in 2 secunde – Malcolm Gladwell

blink

Pornind de la studii recete, Gladwell ne învață cum să luăm decizii mai bune la serviciu și acasă. Diferența dintre o decizie bună și rea nu stă atât în volumul de informații cu care lucrăm, cât în capacitatea de concentrare asupra detaliilor esențiale.

Original, accesibil, anecdotic, aerisit, captivant: acesta este stilul lui Malcolm Gladwell. Un stil care îmbină ştiinţa, sociologia, psihologia, cultura pop şi care propune o interpretare cu totul nouă a realităţilor.

Toate cărţile sale au fost numărul unu în clasamentul New York Times Book Review. În Blink, el revoluționează felul în care înțelegem lumea interioară.

 1. Startup de 100 de dolari – Chris Guillebeau

100

Cartea reuneste cele mai valoroase lectii primite de la cei care au invatat cum sa gaseasca drumul spre succes prin ceea ce fac. Totul sta in a descoperi unde se intersecteaza „pregatirea” ta – chiar daca nu o consideri asa – cu lucrurile pentru care oamenii sunt dispusi sa plateasca o suma de bani. Nu ai nevoie de un MBA, nici de un plan de afaceri si nici de angajati. Ai nevoie doar de un produs sau de un serviciu obtinut din ceea ce faci deja cu placere, de oameni dispusi sa plateasca si de un mod de a fi platit.

 

 1. De la 0 la 1 – Peter Thiel

De la zero la unu - Peter Thiel cu Blake Masters

De la zero la unu prezintă atât o viziune optimistă a progresului, cât și o perspectivă nouă asupra inovației: aceasta începe atunci când înveți să-ți pui întrebările care te ajută să descoperi valoare în locuri neașteptate.

Peter Thiel ne dezvăluie în această carte cum companiile start-up pot face pasul de la 0 la 1. Un progres vertical, după cum descrie autorul. Pentru a face asta, este nevoie să împingi limitele, să aduci inovații la suprafață și să urmărești idei neconvenționale.

Economisește timp, bani și energie. Ascultă sau citește lecțiile extrase și tot esențialul în mai puțtin de 20 de minute!  @MentorBooks.ro aici!

 

 

 1. Vaca MOV – Seth Godin

vm

Pornind de la premisa că există cinci P-uri în publicitate (produs, preț, promovare, plasament și publicitate) Seth Godin ne vorbește despre noul P, pe care îl numește Vaca Mov. Termenul se referă la capacitatea unui produs de a se face remarcabil. La baza „vacii mov” stă, potrivit lui Godin, ceea ce japonezii numesc „otaku” care se traduce prin mai mult decât un hobby, dar mai puțin decât o obsesie, mai exact, printr-o dorință copleșitoare de a testa ceva despre care ai citit o recenzie și despre care vei face și tu, la rândul tău, recomandări.

 

 1. Small DATA – Martin Lindsdrom

smd

În Small DATA. Indicii mărunte care scot la iveală trenduri în masă, Martin Lindstrom valorifică puterea informațiilor calitative și analizează urmele mărunte pe care le lăsăm – rezultatele dezvăluind adevăruri surprinzătoare despre tendințele noastre de consumatori, precum și despre  comportamentul uman. În Small DATA vei afla, printre altele:

 • Cum un pantof de sport uzat, descoperit în casa unui puști de unsprezece ani din Germania, a dus la incredibila revenire pe piață a companiei LEGO;
 • Cum un magnet descoperit pe un frigider din Siberia a revoluționat un supermarket din SUA;
 • Cum felul în care intrau oamenii într-o biserică din Roma a ajutat la modernizarea parcurilor tematice Disney;
 • Cum un ursuleț de pluș din camera unei fetițe din Austria a dus la restructurarea celor 1 000 de magazine din 20 de țări ale unui comerciant de articole de modă;
 • Cum o brățară obișnuită a ajutat o companie să crească loialitatea clienților cu 159% în mai puțin de un an.

 

Câte cărți ai citi din lista recomandată de Cristian Onețiu? 🙂 Eu am citit 7 cărți din lista de mai sus, dar nu ar trebui să fie vorba despre câte cărți citim pe an, ci câte idei din cărți implemenetăm în viața noastră.

Trăim într-o lume în care avem acces la resurse infinite de informații, dar în care îndrumarea este limitată. Idei și planuri, toate au nevoie de un imbold, de o scânteie care să le transforme în ceva palpabil.

Am creeat Mentorbooks care este prima platformă din România cu rezumate ale cărților bestseller cu lecții și pași acționabili – sintetizat din 5 arii vitale de dezvoltare. 

Obține acum scurtături spre rezultate care durează o viață. Începe călătoria ta Ⓜ️ MentorBooks și accelerează-ți schimbarea pe care ți-ai dorit-o dintotdeauna.

Toate rezumatele sunt disponibile atât în format audio cât și în format text!

Înregistrează-te gratuit acum!

rezumate carti

_____

Sursă: YouTube

Ascutlă rezumatele audio și text la cărțile BestSeller Internaționale!

Ultimele rezumate adăugate

Rămâi la curent cu toate noutățile MentorBooks

Înscrie-te și vei primi noutăți de la noi pe email cu oferte, reduceri și actualizări.