Skip to content

7 sfaturi din cartea Cel mai vestit vânzător din lume – Og Mandino

 

Cel mai vestit vânzător din lume - Og Mandino

Dr. Norman Vincent Peale, autorul The Power of Positive Thinking (“Forța Gândirii Pozitive), a descris această lucrare de Og Mandino ca fiind “una dintre cele mai pline de inspirație, înălțătoare și motivante cărți pe care le-am citit vreodată.”

Operele lui Mandino s-au vândut în peste 50 de milioane de exemplare în întreaga lume. Această carte spune povestea unui negustor antic și cele 10 pergamente mistice ale sale, fiecare purtând un concept spiritual care se aplică succesului vânzărilor.

 

7 sfaturi din cartea Cel mai vestit vânzător din lume – Og Mandino

 

  1. Persistă până obții succesul

Premiile pe care le cauți, inclusiv vânzările pe care dorești să le faci, vor veni la sfârșitul eforturilor tale, nu la început. Dacă ești direct și nu renunți niciodată, îți vei atinge toate obiectivele. Nu dispera niciodată gândindu-te că ai putea eșua. Privește provocările ca pe o serie de pași pe care trebuie să îi faci, unul câte unul. Vei avea întotdeauna puterea de a face încă un pas. Gândește-te în acești termeni și nu vei renunța niciodată. Fii ca ploaia – o picătură, apoi una și alta – care în cele din urmă ajunge la nivelul celui mai înalt munte.

  1. Nu uita că ești unic și poți realiza lucruri unice

Tu ești unic(ă). Nu ascunde niciodată ceea ce te distinge de toți ceilalți. În schimb, bucură-te de ceea ce te face diferit. Reprezinți apogeul evoluției, un miracol care s-a aflat în dezvoltare timp de mii de ani. Prezintă-ți atributele care te fac special – ele te vor ajuta să realizezi lucruri cu adevărat mărețe.

  1. Fii maestrul emoțiilor tale

Toate lucrurile sunt posibile atunci când îți controlezi starea de spirit și emoțiile. Starea ta de spirit îți determină zilele. Gestionându-ți starea de spirit, îți gestionezi zilele și, astfel, vânzările. Utilizează aceste metode: „Dacă mă simt deprimat, voi cânta”; „Dacă mă simt trist, voi râde”; „Dacă mă voi simți delăsător, îmi voi aminti de concurența mea”. Nu-ți lăsa niciodată gândurile, care trec de la fericire la tristețe și înapoi la fericire, să îți stăpânească faptele. Asigură-te că acțiunile tale îți conduc gândurile. Stăpânește și ghidează-ți destinul.

  1. Învață să râzi de tine și de ceea ce ți se întâmplă în viață.

Nu te privi niciodată cu prea multă seriozitate. Problemele tale actuale vor înceta într-o bună zi, indiferent de forma pe care o au sau cât de mult te pot împovăra acum. Prin urmare, menține o perspectivă echilibrată în orice moment. Dacă poți să râzi, inima îți va fi ușoară, nu va fi tulburată, și totul va deveni posibil în viața ta. Transformă sintagma “și asta va trece” în sintagma în baza căreia îți conduci viața. Când poți râde de viață, poți fi atât fericit, cât și bogat. Succesul îți va aparține.

  1. Fii argila care devine castel.

Cultivă-te fizic, mental și emoțional pentru a rămâne puternic și rezistent. Stabilește obiective nobile, înalte pentru astăzi, pentru o săptămână și pentru toate celelalte intervale ale vieții tale.

  1. Petrece timp cu oamenii pe care îi iubești și de care îți pasă.

Când vine vorba de cei dragi, fii generos cu timpul. Încearcă să le arăți că îi apreciezi și că îi prețuiești ca ființe umane.

Când îți dai seama că există multe modalități de a-ți arăta natura generoasă și umană, viața ta va fi plină de semnificație și fericire. Vei învăța să apreciezi nevoile oamenilor din jurul tău și vei putea să îi inspiri pe alții să experimenteze bucuria de a împărți.

  1. Aspiră la mai mult în fiecare zi.

Ceea ce te-a mulțumit în mediul tău profesional în trecut nu ar mai trebui să fie suficient în prezent. În mod similar, ceea ce te satisface astăzi, nu ar mai trebui să fie suficient mâine. Fă tot posibilul pentru a obține mai multe în fiecare zi.

 

Dorești mai multe detalii?

 

Îți recomand să te înscrii pe platforma MentorBooks pentru a citi sau asculta rezumatul cărții  Cel mai vestit vânzător din lume -Og Mandino.

Am extras cu atenție 25 de acțiuni din această carte pe care le poți implementa. Vei găsi planul complet cu instrucțiuni și explicații la finalul rezumatului pentru o învățare activă.

Nu ai nevoie de mai mult de 20 de minute pe platformă în fiecare zi ca să înveți ceva nou. Poți să asculți un rezumat al unei cărți în pauza de masă, în drum spre birou sau spre casă.
02 1200x628 1

 

Ascutlă rezumatele audio și text la cărțile BestSeller Internaționale!

Ultimele rezumate adăugate

Rămâi la curent cu toate noutățile MentorBooks

Înscrie-te și vei primi noutăți de la noi pe email cu oferte, reduceri și actualizări.