Skip to content

7 Lecții din cartea Ești cel mai tare de Jen Sincero

 

„Ești cel mai tare” – Jen Sincero

 

 

Cartea „Ești cel mai tare” evidențiază ceea ce este în neregulă cu alegerile noastre zilnice. Ne trăim viața făcând ceea ce ne spun alții să facem și ceea ce credem că ar trebui să facem. În schimb, Jen Sincero sugerează că ar trebui să facem ceea ce vrem să facem.

A face ceea ce iubești și a trăi pentru tine te va face mai fericit și mai bogat. „Ești cel mai tare” își propune să te ajute să identifici și să-ți schimbi convingerile și comportamentele ce te auto-sabotează și te împiedică să obții ceea ce-ți dorești, să treci peste frici, astfel încât să poți să-ți asumi riscuri, să afli cum să câștigi sume mari de bani și să înveți cum să te iubești pe tine însuți/însăți și pe cei din jur.

 

7 Lecții din cartea Ești cel mai tare – Jen Sincero

 

  1. Experimentează în fiecare zi

Una dintre cele mai paralizante concepții este că ar trebui să avem cu toții o singură chemare adevărată. Realitatea este că evoluăm cu toții, fii liber, experimentează. Călătoria fiecăruia dintre noi este unică, dar încercăm cu toții să ajungem la aceeași destinație. Această destinație este oriunde ne simțim cei mai fericiți, cei mai vioi și cei mai reali.

 

  1. Trăiește în prezent

„Dacă ești deprimat, trăiești în trecut. Dacă ești anxios, trăiești în viitor. Dacă ești împăcat, trăiești în prezent. ”- JEN SINCERO

 

  1. Stăpânește-ți gândurile

 

„Gândurile noastre devin cuvintele noastre, cuvintele noastre devin convingerile noastre, convingerile noastre devin acțiunile noastre, acțiunile noastre devin obiceiurile noastre, iar obiceiurile noastre devin realitățile noastre.” – JEN SINCERO

 

Uneori, poți avea impresia că nu-ți poți controla gândurile și creierul tău este, de fapt, cel care domină. Cu toate acestea, Jen susține că-ți poți supune creierul, îl poți transforma în sclavul tău. Îți poți folosi creierul în beneficiul tău.

De exemplu, Jen recomandă gândirea pozitivă ca un instrument puternic pentru schimbarea realităților noastre. Prin gândurile pe care le avem, ne modelăm viața. Gândurile sunt cele care ne permit sau ne împiedică să facem schimbări considerabile în viața noastră.

 

  1. Concentrează-te pe ceea ce te face să te simți bine și vei atrage ceea ce te face să te simți bine.

Uită de trecut și de convingerile tale negative și limitative; în schimb, concentrează-te pe ceea ce poți face în viitor. Amintește-ți să fii pozitiv și să aduci pozitivitate fiecărei situații, deoarece energia pe care o emani în univers se va întoarce la tine.

 

  1. Învață să fii confortabil cu necunoscutul

Procrastinarea și lipsa de ambiție se alimentează din frică. Deși sentimentul de teamă este real, temerile tale sunt construite doar din lucruri care nici măcar nu s-au întâmplat încă. Prin urmare, Jen descrie frica ca pe o trăire în viitor. De cele mai multe ori, nu avem nicio garanție că ceea de ce ne temem se va întâmpla în realitate sau, chiar dacă se va întâmpla, va fi într-atât de înfricoșător.

Jen recomandă să înveți să fii confortabil cu necunoscutul. Deși viitorul este incert, asta nu înseamnă că ar trebui să ne fie frică de el. În schimb, ai încrederea că viitorul tău va fi plin de fericire și succes. Libertatea ta este invers proporțională fricii tale.

Oamenii cu o mentalitate de succes nu sunt doar dispuși să se simtă incomod, ei sunt dispuși să-și facă un obicei din a se simți incomod pentru a deveni de succes. Ei acceptă noi și noi provocări în loc să stagneze și să se simtă comod.

 

  1. Respectă-ți obiectivele, chiar și atunci când lucrurile devin mai dificile.

Este posibil să observi că viața devine tot mai dificilă pe măsură ce încerci să faci schimbări pozitive. Ori de câte ori te simți descurajat, spune-ți: „Atâta timp cât voi continua să lucrez asupra obiectivelor mele, le voi atinge”.

 

  1. Motivează-te și ai încrederea că ești minunat.

Spune-ți în fiecare dimineață: „Sunt perfect așa cum sunt”. Crede în tine și vei putea realiza orice ți-ai propus.

Când lucrezi pentru a-ți atinge obiectivele, este posibil să te confrunți cu o rezistență din partea unor oameni din anturajul tău, deoarece aceștia lucrează în conformitate cu propria lor agendă. Indiferent de orice, ține-te de obiectivele tale și încearcă să faci tot ce-ți stă în puteri – ignoră criticile persoanelor care nu te susțin.

 

Dorești mai multe detalii?

 

Îți recomand să te înscrii pe platforma MentorBooks pentru a citi sau asculta rezumatul cărții Ești cel mai tare – Jen Sincero și planul cu acțiuni de întreprins.

Am extras cu atenție 25 de acțiuni din această carte pe care le poți implementa. Vei găsi planul complet cu instrucțiuni și explicații la finalul rezumatului pentru o învățare activă.

Nu ai nevoie de mai mult de 20 de minute pe platformă în fiecare zi ca să înveți ceva nou. Poți să asculți un rezumat al unei cărți în pauza de masă, în drum spre birou sau spre casă.
02 1200x628 1

Rămâi la curent cu toate noutățile MentorBooks

Înscrie-te și vei primi noutăți de la noi pe email cu oferte, reduceri și actualizări.