Skip to content

Top 5 idei de reținut din cartea “Descoperă-ți Elementul” – Ken Robinson și Lou Aronica

Descoperă-ți Elementul - Ken Robinson și Lou Aronica

Descoperă-ți Elementul este o expediție personală. O expediție este o căutare. Expediția în căutarea Elementului tău este realmente o călătorie pe două căi. Este o călătorie interioară, menită să exploreze ce se află în tine; este o călătorie în afară, menită să exploreze oportunitățile din lumea ce te înconjoară. Scopul acestei cărți este să te ajute să-ți găsești calea. Dacă îți vei duce la împlinire expediția depinde de devotamentul tău și de tăria ta, precum și de cât de mult pui preț pe posibila răsplată.

În acest articol îți prezint:

Top 5 idei de reținut din cartea “Descoperă-ți Elementul” – Ken Robinson și Lou Aronica

 

  1. „A fi în Elementul tău” înseamnă a avea un loc de muncă sau o activitate pe care o iubești și pentru care ai talent

A fi în mediul tău înseamnă a face ceva complet în ton cu sinele tău autentic, ceva ce te face să te simți „născut pentru a face” asta.A fi în mediul tău înseamnă mai mult decât a face ceva bine; înseamnă a face ceva ce iubești cu pasiune.

 

         2. Este posibil să ai talente „latente” pentru activități pe care nu le-ai văzut sau pe care nu ți le-ai imaginat vreodată sau o aptitudine pentru ceva ce crezi că nu faci bine.

 

„Dacă te deschizi la noi experiențe, șansele se îmbunătățesc exponențial ca una dintre aceste experiențe să-ți schimbe lumea într-un mod profund pozitiv.”

 

         3. Mediul tău este legătura dintre aptitudinea ta și „pasiunea” ta.

„Găsirea Mediului tău este, mai presus de orice altceva, despre găsirea semnificației și scopului în viață.” Găsirea pasiunii te ajută să-ți eliberezi calea către a trăi în mediul tău.

 

              4. Găsește-ți „tribul” – pe alții care împărtășesc pasiunea ta.

 

Interacțiunea cu un trib îți poate oferi „validarea puternică a propriilor interese și pasiuni. Aceasta afirmă și întărește angajamentul tău față de ceea ce faci și ameliorează orice sentiment de izolare”. Membrii tribului tău te vor ajuta să te deplasezi către a trăi în mediul tău.

 

                  5. Ține cont de aceste trei principii în demersul tău:

    1. „Viața ta este unică” – din punct de vedere biologic, ești un amestec genetic unic rezultat din întâlnirile întâmplătoare dintre generații de strămoși. Ai fost modelat de cultura în care trăiești și de circumstanțele speciale ale educației tale.
    1. Îți creezi propria viață” – Biologia și circumstanțele te-au modelat, dar acestea nu îți stabilesc calea. Imaginația ta poate schița orice potențial viitor și poți îndeplini această viziune viitoare prin acțiunile tale.
    1. Viața este organică” – viața nu este liniară și este imposibil de prezis. Viața este o interacțiune între personalitatea ta unică și o serie de oportunități mereu în schimbare. Fii receptiv la schimbările din lume și din tine însuți.

     

Echipa MentorBooks a condensat cartea “Descoperă-ți Elementul” într-un rezumat de 10 pagini pe care îl poți parcurge în maxim 20 de minute. Nu mai trebuie să petreci zile și săptămâni să citești întreaga carte pentru a distila valoarea ei.

Rezumat carte Descoperă-ți Elementul” – Ken Robinson și Lou Aronica – disponibil pe platforma MentorBooks aici! 

Citește sau ascultă rezumatul complet pe mentorbooks.ro pentru a afla mai multe detalii. Dacă nu ai cont, îți poți creea gratuit și ai acces nelimitat timp de 7 zile la toate rezumatele MentorBooks.

rezumat carte

Ai învățat ceva nou?

Dacă ai răspuns Da, atunci dă un share acestui articol sau trimite-o unui prieten. Sigur îți va mulțumi.

Ascutlă rezumatele audio și text la cărțile BestSeller Internaționale!

Ultimele rezumate adăugate

Rămâi la curent cu toate noutățile MentorBooks

Înscrie-te și vei primi noutăți de la noi pe email cu oferte, reduceri și actualizări.