Skip to content

12 reguli de viață – Jordan Peterson

Conținutul rezumatului

Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started

Rezumat carte – 12 reguli de viață – Jordan Peterson

 

“12 reguli de viață” tratează subiecte precum disciplina, responsabilitatea, libertatea și aventura în douăsprezece eseuri ample bazate pe tradiția antică și cercetări științifice revoluționare.

Peterson susține că fericirea este un scop inutil. În schimb, trebuie să căutăm sensul ca antidot la haosul din jurul nostru. Peterson compară haosul și ordinea cu Yin și Yang. Pentru a ne menține viața într-un echilibru perfect, trebuie să combatem haosul inevitabil cu ajutorul ordinii.

Căutarea sensului este cel mai bun mod de a găsi ordinea. Căutarea sensului servește ca o apărare împotriva suferinței, care este intrinsecă existenței noastre.

Când experimentezi această suferință, poți fie să te retragi, fie să o înfrunți. Retragerea va permite întunericului, pe care îl posedăm cu toții, să ne biruiască. Înfruntarea ne va ajuta să provocăm aceste impulsuri întunecate și să ne ajustăm obiectivele.

Cartea oferă sfaturi de viață sub formă de eseuri despre principii etice abstracte, psihologie, mitologie, religie și anecdote personale. De la lansarea sa în 2018, cartea a fost tradusă în mai multe limbi și vândută în milioane de exemplare.

 

Nu uita că informația este prețioasă numai dacă o folosești.

Doar membrii MentorBooks conectați și cu abonament activ au acces să vadă conținutul premium.

Vezi și

Rămâi la curent cu toate noutățile MentorBooks

Înscrie-te și vei primi noutăți de la noi pe email cu oferte, reduceri și actualizări.