Skip to content

Top 5 idei de reținut din cartea Grit Puterea pasiunii şi a perseverenţei de Angela Duckworth

Grit. Puterea pasiunii şi a perseverenţei - Angela Duckworth

Grit este o investigație asupra importanței tenacității și perseverenței pentru succes. Societatea tinde să se concentreze pe importanța talentului natural. Observăm sportivii, muzicienii și cadrele universitare care prestează la cel mai înalt nivel și presupunem că sunt acolo datorită norocului de a avea gene bune. Autoarea acceptă că genetica joacă un rol în obținerea succesului, dar sugerează că efortul este de două ori mai important.

Cartea oferă îndrumări cu privire la modul în care poți încuraja tenacitatea, menține determinarea și modul în care poți aplica inteligent efortul pentru a îmbunătăți șansele de a-ți atinge obiectivele.

„Psihologii au căutat decenii întregi secretul succesului, dar cea care l-a găsit a fost Angela Duckworth. În această carte inteligentă şi dinamică, autoarea nu ne spune doar care este acesta, ci şi cum să-l obţinem”. – Daniel Gilbert, autorul cărţii „În căutarea fericirii”.

În acest articol îți prezint:

Top 5 idei de reținut din cartea Grit Puterea pasiunii şi a perseverenţei de Angela Duckworth

 

  1. Pentru a avea succesul pe care ni-l dorim nu e nevoie de talent înnăscut, geniu sau noroc, ci de grit.

“Grit înseamnă să lucrezi la ceva de care îți pasă atât de mult, încât ești dispus să îi rămâi loial. Înseamnă să faci ceea ce iubești, dar nu doar să te îndrăgostești, ci să rămâi îndrăgostit“. E mai mult despre rezistență, decât despre intensitate;

O combinație de pasiune și perseverență care va face diferența dintre oamenii care reușesc ce și-au propus și ceilalți.

 

         2. Efortul este de două ori mai important decât Talentul

 

„Duckworth consideră că talentul depinde de efort. Ulterior, ea definește talentul ca fiind „cât de repede se dezvoltă abilitățile tale atunci când dedici timp și efort. Apoi, realizările tale sunt rezultatul utilizării corespunzătoare a abilităților pe care le-ai dezvoltat.

Duckworth a introdus ideea că realizarea este o combinație de îndemânare și efort. Mai exact, ea a oferit următoarea ecuație pentru succes:

Abilitate × Efort = Realizare

 

         3. Combină obiectivele mici și zilnice, cu o viziune mai mare pentru a rămâne constant motivat.

 

Fiecare dintre noi va avea o gamă largă de obiective. Aceste obiective pot varia de la liste pe termen scurt cu ceea ce dorești să faci astăzi, până la obiective de viață.

Duckworth descrie această gamă de obiective ca fiind o ierarhie. Baza ierarhiei tale de obiective este completată cu obiectivele pe care dorești să le atingi cât mai curând posibil. Aceste obiective sunt fundamentul succesului tău.

Atingerea obiectivelor zilnice și săptămânale este fundamentală pentru atingerea obiectivelor mai înalte din ierarhia ta. Prin urmare, Duckworth descrie baza ierarhiei tale de obiective ca fiind o modalitate de a te îndrepta către obiectivele mai mari

 

              4.Cele patru caracteristici ale unei persoane tenace

 

1. Pasiunea și interesul sunt integrale.

Pentru a fi tenaci, indivizii trebuie să se bucure de ceea ce fac și să se dedice pasiunilor pe care le au. Această pasiune trebuie să-i ghideze spre dedicarea unor porțiuni din ziua lor, în fiecare zi, către interesele lor. În plus, o persoană tenace va înțelege că interesele nu devin specializări peste noapte. În schimb, o persoană tenace este dispusă să fie răbdătoare. Printr-un efort consistent, aceasta va excela în cele din urmă.

2.Capacitatea de a exersa.

Persoanele cu tenacitate se vor dedica exersării în fiecare zi pentru a face mai bine decât cu o zi înainte. Exersarea nu te va face perfect. Cu toate acestea, te va face mai competent.

3.Ai un scop.

Fiecare persoană tenace are nevoie de un scop general care să îi ofere pasiunea și motivația. Chiar și cel mai dur individ se va chinui să treacă prin greutăți dacă simte că nu are un scop. Prin urmare, persoanele cu tenacitate își vor înțelege scopul și își vor ajusta deciziile și acțiunile în funcție de scopul lor.

4. O persoană tenace are nevoie de speranță.

Speranța pentru o viață mai bună pentru tine sau cei din jurul tău este critică. Dacă un individ nu are convingerea că poate face o schimbare, atunci nu se va angaja să persevereze atunci când lucrurile devin dure.

 

           5. Dacă vrei să fii mai gritty, este important să găsești o cultură ce promovează și încurajează această trăsătură și să i te alături.

 

Duckworth definește cultura ca un grup de oameni care împărtășesc aceleași valori și norme. Prin urmare, dacă dorești să-ți menții nivelurile de tenacitate, cel mai bine este să te scufunzi într-o cultură a tenacității.

Înconjoară-te cu oameni tenaci și vei beneficia pe termen lung. Cultura în care te scufunzi va fi extrem de importantă pentru dezvoltarea ta personală. Cultura ta devine identitatea ta. Prin urmare, înconjoară-te cu oameni care te fac o persoană mai bună și mai devotată.

 

 

Echipa MentorBooks a condensat cartea “Grit Puterea pasiunii şi a perseverenţei de Angela Duckworth într-un rezumat de 12 pagini pe care îl poți parcurge în maxim 20 de minute. Nu mai trebuie să petreci zile și săptămâni să citești întreaga carte pentru a distila valoarea ei.

Rezumat carte Grit Puterea pasiunii şi a perseverenţei de Angela Duckworth – disponibil pe platforma MentorBooks aici! 

Citește sau ascultă rezumatul complet pe mentorbooks.ro pentru a afla mai multe detalii. Dacă nu ai cont, îți poți creea gratuit și ai acces nelimitat timp de 7 zile la toate rezumatele MentorBooks.

rezumat carte

Ai învățat ceva nou?

Dacă ai răspuns Da, atunci dă un share acestui articol sau trimite-o unui prieten. Sigur îți va mulțumi.

Ascutlă rezumatele audio și text la cărțile BestSeller Internaționale!

Ultimele rezumate adăugate

Rămâi la curent cu toate noutățile MentorBooks

Înscrie-te și vei primi noutăți de la noi pe email cu oferte, reduceri și actualizări.