Skip to content

Rezumatul cărții The Millionaire Fastlane de MJ DeMarco

Imaginează-ți că dorești să ajungi din punctul A – situația ta financiară actuală în punctul B – libertatea financiară.
Acum, imaginează-ți că dorești să faci acest lucru în timp ce ești încă tânăr, sănătos și plin de energie – ai dori să faci acest lucru cât mai rapid posibil, nu-i așa?
Deoarece dorești să ajungeți acolo cât mai urgent, ai prefera să mergi pe jos? Fără hartă? Să conduci acolo într-un tractor lent? Sau ai prefera să conduci o mașină de Formula 1, cu viteza maximă de 372 km / h?
M-am gândit la ultima opțiune.
Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu acționează așa în viața reală.
Majoritatea oamenilor nu aleg pista rapidă, ci banda lentă sau chiar trotuarul.
În acest rezumat, vom învăța cum să ne atingem obiectivele financiare mai repede, mult mai repede.
Autorul cărții, MJ DeMarco, a făcut el însuși o călătorie impresionantă odată ce a ales drumul Fastlane sau pista rapidă – acesta a parcurs calea de la un tânăr deprimat de 26 de ani, care trăia în subsolul casei mamei sale, la cea de milionar la vârsta de 31 de ani.

Ideile principale, rezumatul cărții The Millionaire Fastlane de MJ DeMarco

Cartea este scrisă sub forma unei simple discuții, la o cafea, între cititor și autor, ca între doi prieteni. Evident, MJ DeMarco vorbește din perspectiva de multimilionar, deși descrie și drumul lui spre libertatea financiara dar și o parte din necazurile si revelatiile care vin odată cu aceasta.

Lecția # 1Sidewalker, Slowlaner și Fastlaner

Pentru a înțelege ce reprezintă trotuarul, banda lentă și pista rapidă, să aruncăm o privire asupra a trei personaje stereotipe din fiecare grup. Așadar, avem:
• Sidewalker-ul William
• Slowlaner-ul Steven și
• Fastlaner-ul Frank
Iată ce ar putea spune fiecare dintre aceștia despre câteva subiecte. Te încurajez să faci o evaluare sinceră și să te gândești cărui tipaj te asociezi cel mai mult.
fm1
Venit primar:
• Sidewalker-ul William: Orice job ce se plătește cel mai bine astăzi, îl voi face!
• Slowlaner-ul Steven: Singura mea sursă de venit este angajatorul meu Fortune 500.
• Fastlaner-ul Frank: Sisteme de afaceri și investiții.
Bani:
• Sidewalker-ul William: Cheltuieste-i! Trăiește clipa!
• Slowlaner-ul Steven: Banii sunt puțini, un dolar economisit înseamnă mai mult decât un dolar câștigat.
• Fastlaner-ul Frank: Banii sunt pretutindeni și sunt abundenți. Banii sunt pur și simplu o reflectare a valorii pe care am reușit să o creez și să o ofer semenilor mei. Trăiesc sub mijloacele mele, dar cu intenția de a le extinde.
Timp:
• Sidewalker-ul William: Timpul este abundent, dar nu am chef să fac ceva astăzi. Pot să fac acest lucru mâine.
• Slowlaner-ul Steven: Sunt fericit că-mi pot investi timpul pentru a câștiga bani și sunt fericit că-mi pot investi ani de viață studiind la facultate, pentru a obține ulterior un salariu mai mare.
• Fastlaner-ul Frank: Timpul este de departe cel mai valoros bun al meu. Trebuie să-mi detașez venitul de timpul cheltuit.
Destinație și obiective:
• Sidewalker-ul William: Ce???
• Slowlaner-ul Steven: Îmi voi crea o siguranță financiară pentru vârsta în care nu voi mai munci.
• Fastlaner-ul Frank: Scopul meu este să creez un venit pasiv pe tot parcursul vieții prin afaceri sau investiții.
Viaţă:
• Sidewalker-ul William: Trăiește astăzi! Fără regrete!
• Slowlaner-ul Steven: Am renunțat la visurile mari. Sunt un realist, dar dacă sunt frugal, mă port cu cumpătare și nu îmi asum riscuri inutile, voi avea bani suficienți la bătrânețe.
• Fastlaner-ul Frank: Îmi voi urmări visurile oricât de nebune nu ar părea acestea. Știu că voi avea nevoie de timp și bani pentru a le transforma în realitate. Deci, să începem acest lucru!

Te recunoaști în credințele Fastlaner-ului Frank?

Convingerile noastre formează acțiunile noastre. Dacă te identifici cu mai multe dintre credințele de bandă lentă sau poate chiar de trotuar, este foarte probabil că în prezent nu te afli pe o pistă rapidă ce duce spre bogăție.
Să vedem de ce și cum putem schimba acest lucru.

Lecția # 2: Matematica sărăciei și mediocrității

 

În funcție de drumul pe care îl alegi, ești predispus să ajungi la o anumită destinație financiară. Și, după cum probabil ai ghicit deja, trotuarul predispune spre sărăcie, banda lentă spre mediocritate și pista rapidă spre bogăție.
Să aruncăm o privire asupra ecuației financiare a fiecărui dintre tipajele examinate mai sus.
Tipajul sidewalker crede că bogăția este creată astfel:
Bogăție = Venit + Datorie
Da, sidewalker-ul crede că, de fapt, datoria poate fi folosită ca instrument pentru consolidarea averii și asta pentru că are o percepție greșită despre avere. La fel ca majoritatea societății noastre, el crede că a fi bogat înseamnă că trebuie să fii bogat. Deoarece cardul său de credit îi permite să cumpere acel nou costum Armani, aceasta trebuie să însemne că este bogat, nu?
Gestionarea slabă a banilor însă nu poate fi rezolvată cu mai mulți bani, iar aceasta este problema majoră cu care acest tipaj se confruntă.
În continuare, vom examina ecuația bogăției în percepția unui slowlaner, care arată astfel:
Bogăție = Locuri de muncă + Investiții pe piață
Să le descompunem pe acestea două:
În funcție de modul în care ești plătit, averea care rezultă din slujba dvs. poate arăta astfel:
A: Loc de muncă = Salariu pe oră + Ore lucrate
Sau așa:
B: Loc de muncă = Salariu anual
Problema cu ambele este că sunt legate de timp.
Un angajat corespunzând modelului A își poate crește averea doar trecând la un loc de muncă ce oferă un salariu pe oră mai mare sau lucrând mai multe ore . Acesta poate lucra 12 ore pe zi în loc de 8 și va câștiga cu 50% mai mult, dar se va epuiza în proces, garantat.
În cazul angajatului corespunzând modelului B, acesta va trebui să meargă la facultate pentru a obține un salariu anual mai mare sau pentru a urca pe scara corporativă, ambele necesitând mult timp.
Spre deosebire de ecuația jobului, ecuația investiției de piață nu este liniară:
Investiții de piață = Suma investită * (1+ Randament) ^ Timp
Această ecuație este limitată și de investiții, și de timp, deoarece aceasta începe să funcționeze viguros în favoarea noastră doar atunci când investițiile vor fi mari, iar acestea la rândul lor vor cere o gramadă de timp.
Scopul fastlanerilor este să renunțe la primii 20 de ani și să debuteze în punctul în care începe distracția reală.
Să vedem cum.

Lecția # 3: Matematica bogăției

Matematica bogăției este simplă: pentru a scăpa de banda lentă, trebuie să renunți la locul de muncă și să începi o afacere.
Acum, să ne uităm la ecuația bogăției cu viteză rapidă:
Bogăție = Profit + Valoarea activului
Putem descompune profitul pe care îl obții în afacere în doi parametri: unități vândute și profit pe unitate.
Aici este punctul în care pista rapidă apare în forță: ambele variabile pot fi valorificate.
Poți vinde ceva care dă profit de 10 USD sau poți vinde ceva care oferă profit de 10.000 USD. Poți vinde o sută de unități, dar la fel de bine poți vinde și o sută de mii.
Să revenim asupra ecuației de avere a slowlaner-ului pentru o secundă. Crezi că poți deveni vreodată bogat câștigând 12 USD pe oră și lucrând 40 de ore pe săptămână?
NU. Acest lucru se datorează faptului că numerele mici gravitează spre mediocritate.
Poți să te îmbogățești profitând de 10 USD pe unitate și vânzând o sută de mii de unități? Cu siguranță că poți, și foarte rapid.
Valoarea activului te poate ajuta să-ți atingi obiectivele financiare și mai rapid. Dacă deții un sistem bun de afaceri, oamenii vor fi mai dispuși să cumpere de la tine și profitul anual va crește.

Lecția # 4: Cele cinci porunci Fastlane

 

După cum am stabilit, pentru a ajunge rapid la libertatea financiară, trebuie să renunți la locul de muncă curent și să începi o afacere. Dar nu orice tip de afacere. Acesta nu este un sfat de tipul „fă ceea ce-ți place” sau „fii propriul tău șef”. Nu, o afacere trebuie să îndeplinească cât mai multe dintre condițiile puse de „cele cinci porunci rapide” pentru a fi una de succes.
Porunca Controlului
Dacă nu deții controlul asupra afacerii tale, altcineva o va face. De exemplu, există o mulțime de companii care câștigă bani buni din programul Adsense de la Google, dar vă dați seama cât câștigă însăși Google?!
Porunca de Intrare
Dacă drumul pe care îl alegi este aglomerat, te poți pomeni blocat în trafic. Din aceste considerente, pentru a depăși această barieră de intrare în afacerea ta, vei avea nevoie de o rețea de cunoștințe, sume mari de bani necesare pentru investiții, contacte etc.
Porunca Nevoii
A face ceea ce iubești este o strategie defectuoasă. Oamenilor nu le pasă de ceea ce iubești. Oamenii sunt interesați ca problemele lor să fie rezolvate. Motivele egoiste precum „fă ceea ce îți place” constituie un bilet sigur către un blocaj nou pentru că există șanse foarte mari ca și alții să aibă pasiuni asemănătoare cu ale tale sau chiar aceleași. Mecanismul este destul de simplu: oferă lumii mai multă valoare și vei deveni bogat. Influențează milioane de oameni și vei câștiga milioane de bani.
Porunca Timpului
Undeva pe pistă, trebuie să știi a te desprinde de propria-ți afacere. Trebuie să creezi un sistem de afaceri care poate supraviețui fără nicio contribuție din partea ta. Banii nu sunt cel mai important lucru, timpul este.
Porunca Scalării
Aici ne vom referi la ceea ce MJ DeMarco numește „Legea afecțiunii”.

Lecția # 5: Legea afecțiunii

 

Practic, poți deveni milionar având în afacerea ta fie amploare, fie scalare. Magnitudinea este măsura valorii pe care o oferi persoanei din sfera ta de influență, în timp ce scala este numărul de oameni pe care îi influențezi.
Dacă nu ai nici una, nici alta, atunci nu ești milionar de pistă rapidă.
Să luăm câteva exemple:
Slowlaner-ul William a deschis un mic magazin de limonadă în garajul său. El câștigă un dolar pentru fiecare băutură vândută, așa că nu prea are magnitudine în afacere, dar cum stă treaba cu scalarea? Este posibil ca William să vândă zece mii de băuturi din garajul său? Cel mai probabil că nu. În cele din urmă, William eșuează deoarece afacerea sa are un plafon atât în ceea ce privește amploarea, cât și scalarea acesteia.
Fastlaner-ul Fiona descoperă un nou tip de produse cosmetice pentru femeile tinere. Da, chiar nu este posibil să saturăm această piață! Ea câștigă doar trei dolari din fiecare produs vândut, așa că, în ceea ce privește magnitudinea, Fiona are un plafon asemănător celui înregistrat de William. Spre deosebire de William totuși, ea nu încearcă să-și vândă produsul din garajul său. Ea decide să se asocieze cu câțiva influenceri și să distribuie produsul online.
În decursul primului an al afacerii sale, ea vinde 100.000 de unități. În anul următor: un milion.
Dacă antreprenorul reușește să combine atât magnitudinea, cât și scalarea, vorbim în acest caz mai degrabă despre un miliardar Fastlane decât despre un milionar Fastlane.

Rezumatul final

 

• Credințele tale formează acțiunile tale. Încearcă să adopți atitudinea unui fastlaner și rezultatele financiare nu vor întârzia să apără.
• Sidewalker-ul este predispus matematic spre sărăcie. Banda lentă este predispusă spre mediocritate și …
• Pista rapidă este predispusă spre bogăție.
• O afacere de tip fastlane trebuie să îndeplinească cât mai multe dintre următoarele cinci porunci: control, intrare, nevoie, timp și scală.
• Oferă valoare în scală sau magnitudine pentru a deveni milionar.

Am extras cu atenție 9 acțiuni din această carte pe care le poți aplica :

Acțiunea nr. 1 – Asumă-ți responsabilitatea.
Acțiunea nr. 2 – Alege înțelept deoarece viitorul tău depinde de deciziile pe care le faci, mai mici și mai mari.
Acțiunea nr. 3 – Înconjoară-te de oameni care te vor sprijini și rupe relațiile toxice.
Acțiunea nr. 4 – Gândește-te la timp ca la cea mai valoroasă resursă.
Acțiunea nr. 5 – Educă-te în mod constant.
Acțiunea nr. 6 – Pentru a deveni un fastlaner, creează o afacere care respectă aceste cinci porunci.
Acțiunea nr. 7 – Alege-ți înțelept co-fondatorii.
Acțiunea nr. 8 – Intră în afaceri pentru un motiv just.
Acțiunea nr. 9 – Construiește-ți brandul, nu afacerea
Fiecare acțiune este însoțită de instrucțiuni și o scurtă descriere (explicație). Vei găsi planul complet cu instrucțiuni și explicații pe platforma MentorBooks.
Nu uita că informația este prețioasă numai dacă o folosești

Dacă vrei să faci un salt cu adevărat mare în afacerea și viața ta, îți recomand să testezi GRATUIT platforma MentorBooks.ro

Ascutlă rezumatele audio și text la cărțile BestSeller Internaționale!

Ultimele rezumate adăugate

Rămâi la curent cu toate noutățile MentorBooks

Înscrie-te și vei primi noutăți de la noi pe email cu oferte, reduceri și actualizări.