Skip to content

Limitless – Jim Kwik

Conținutul rezumatului

Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started

Rezumat carte Limitless – Jim Kwik 

 

Limitless acoperă povestea modului în care Jim Kwik a învățat să învețe din nou, după ce a suferit o traumă cerebrală. Kwik a suferit acest accident la vârsta de 5 ani, când cineva dintre colegi îi trăsese scaunul pe care Kwik era așezat în timp ce privea motoarele cu flăcări care erau parcate în afara școlii.

Ca urmare, băiatul a căzut și s-a lovit cu capul de un radiator. După această lovitură, el a constatat că întâmpină dificultăți de memorare.

I-a luat cu trei ani mai mult decât colegilor săi să învețe să citească. Dar astăzi, Kwik își poate aminti numele a cincizeci sau mai mulți oameni într-un public pe care tocmai i-a întâlnit.

El poate recita, de asemenea, un șir de o sută numere aleatorii, înainte și înapoi, în timp ce se află pe scenă. Kwik a trecut de la a nu citi niciodată o carte înainte de vârsta de 16 de ani la a citi o carte în fiecare săptămână în ultimii treizeci de ani.

În centrul transformării mintale a lui Kwik este un adevăr simplu: cu toții ne putem modela creierul și ne putem îmbunătăți continuu abilitățile mintale.

Dacă îți este dificil să înveți, nu se datorează unei limitări cerebrale înnăscute. Dificultățile de învățare se datorează fie unei mentalități limitate, fie unei motivații slabe, fie unei metode de învățare jalnice.

 „Dacă te strădui să atingi un obiectiv în orice zonă, trebuie să întrebi mai întâi: Unde este limita? Cel mai probabil, te confrunți cu o limită în mentalitatea ta, motivația sau metodele tale, ceea ce înseamnă că nu este o deficiență personală sau un eșec care indică orice lipsă percepută de capacitate.”

Am extras cu atenție 14 acțiuni din această carte pe care le poți implementa.

Vei găsi planul complet cu instrucțiuni și explicații la finalul rezumatului pentru o învățare activă.

 

Nu uita că informația este prețioasă numai dacă o folosești.

Doar membrii MentorBooks conectați și cu abonament activ au acces să vadă conținutul premium.

Vezi și

Rămâi la curent cu toate noutățile MentorBooks

Înscrie-te și vei primi noutăți de la noi pe email cu oferte, reduceri și actualizări.