Skip to content

Flux – Mihaly Csikszentmihalyi

Conținutul rezumatului

Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started

Rezumat carte Flux – Mihaly Csikszentmihalyi

 

Flux – Psihologia fericirii, scrisă de psihologul Mihaly Csikszentmihalyi este rezultatul a multor ani de studiu al unui concept oarecum abstract pe care autorul l-a numit flux și al cărei denumire îi aparține.

 

Fluxul este o stare de imersiune totală în timpul desfășurării unei activități. Fluxul provine din concentrarea intensă în jurul propriilor acțiuni și din feedback-ul lor imediat. Gândește-te la un pictor care observă cu atenție cât de drepte sunt liniile sale sau acuratețea culorilor sale. Gândește-te la un jucător de șah care așteaptă cu nerăbdare mișcarea adversarului său, în timp ce o planifică pe a sa.

Majoritatea dintre noi asociază această stare de flux doar cu anumite activități. Cu toate acestea, Mihaly explică că este posibil să transformăm toate aspectele vieții noastre într-o experiență unificată, de flux. Procedând astfel, îți vei putea îmbunătăți semnificativ productivitatea și-ți vei putea crea o viață mai fericită.

 

Dacă ești interesat de ceva, te vei concentra asupra acestuia și, dacă te concentrezi asupra oricărui lucru, este foarte probabil că vei deveni interesat de el. Multe dintre lucrurile pe care le găsim interesante nu sunt așa în mod natural, ci pentru că am depus efortul de a le acorda atenția noastră.

 

Am extras cu atenție 12 acțiuni din cartea Flux – Mihaly Csikszentmihalyi pe care le poți implementa. 

Vei găsi planul complet cu instrucțiuni și explicații la finalul rezumatului pentru o învățare activă.

 

Nu uita că informația este prețioasă numai dacă o folosești

Doar membrii MentorBooks conectați și cu abonament activ au acces să vadă conținutul premium.

Vezi și

Rămâi la curent cu toate noutățile MentorBooks

Înscrie-te și vei primi noutăți de la noi pe email cu oferte, reduceri și actualizări.