Skip to content

Cheia succesului? Perseverența – Angela Lee Duckworth

Conținutul rezumatului

După ce a lăsat un job foarte bun în consultanță, Angela Lee Duckworth a predat matematica la clasa a 7-a la o școală publică din New York. A realizat rapid că IQ-ul nu era singurul factor care separa elevii de success de cei cu dificultăți. În această prezentare ea își explică teoria ei despre „perseverență” ca factor prezicător de succes.

Angela Lee Duckworth este autoarea cărții Grit –Puterea pasiunii şi a perseverenţei.

Grit este o investigație asupra importanței tenacității și perseverenței pentru succes. Societatea tinde să se concentreze pe importanța talentului natural. Observăm sportivii, muzicienii și cadrele universitare care prestează la cel mai înalt nivel și presupunem că sunt acolo datorită norocului de a avea gene bune. Autoarea acceptă că genetica joacă un rol în obținerea succesului, dar sugerează că efortul este de două ori mai important. Cartea oferă îndrumări cu privire la modul în care poți încuraja tenacitatea, menține determinarea și modul în care poți aplica inteligent efortul pentru a îmbunătăți șansele de a-ți atinge obiectivele.

„Psihologii au căutat decenii întregi secretul succesului, dar cea care l-a găsit a fost Angela Duckworth. În această carte inteligentă şi dinamică, autoarea nu ne spune doar care este acesta, ci şi cum să-l obţinem”. – Daniel Gilbert, autorul cărţii În căutarea fericirii

Am extras cu atenție 10 acțiuni din această carte pe care le poți implementa. Vei găsi planul complet cu instrucțiuni și explicații împreună rezumatului cărții aici.

 

Doar membrii MentorBooks conectați și cu abonament activ au acces să vadă conținutul premium.

Vezi și

Rămâi la curent cu toate noutățile MentorBooks

Înscrie-te și vei primi noutăți de la noi pe email cu oferte, reduceri și actualizări.