Skip to content

14 obiceiuri care te vor ajuta să devii puternic mental

“Tu ai control asupra minții tale, nu asupra evenimentelor din exterior. Dacă conștientizezi acest lucru, vei dobândi toată puterea de care ai nevoie.” Marcus Aurelius

 

Îți las 14 de mici obiceiuri care te vor ajuta să devii puternic mental și să treci prin aceasta perioadă de provocări mult mai ușor.

1.Fă-ți patul. Începe ziua cu o sarcină îndeplinită. Dacă vrei să schimbi lumea… începe prin a-ți face patul. Pare un pas mic, dar are beneficii uriașe. Acest mic obicei îți va da un feeling interior puternic de implinire și te va motiva să finalizezi și alte sarcini.

 

2.Spune-ți lucruri frumoase. Ia-ți angajamentul să oprești conversațiile negative pe care le ai cu tine însuți. Recunoaște-ți gândurile negative și inlocuiește-le cu unele pozitive.

 

3. Scrie pe o foaie de hârtie aspectele pozitive din fiecare provocare. In viata totul este despre perspectiva, despre cum alegi sa vezi lucrurile. In loc sa fii speriat, ingrijorat, infuriat de tot ce se intampla, construieste-ti noua putere mentala prin a scrie lucruri pozitive din provocari, lectii pe care le poti invata din tot ce se intampla. Fa tot posibilul sa iti amintesti zilnic lucrurile pentru care esti recunoscator.

 

4.Practică să spui “NU” fără să dai explicații. . Invata sa spui “NU”. Nu trebuie sa dai explicatii sau sa iti validezi deciziile in fata cuiva referitor la de ce nu vrei sa faci un anumit lucru. “NU” e suficient!

 

5.Practică 20 de minute de îngijire de sine. Nu conteaza cine esti, de unde esti si ce faci. Daca nu reusesti sa iti dai cel putin 20 de minute in fiecare zi sa ai grija de sufletul tau si sa te dedici lucrurilor care te fac fericit, incet, dar sigur, iti vei pierde capacitatea de a-i ingriji si iubi pe cei din jur. De la a merge la SPA, pana la a te inchide 5 minute in baie, sa petreci putin timp tu cu tine, asigura-te ca creezi spatiu si activitati care te lasa implinit si fericit.

 

6.Fă un hobby sau o activitate care îți aduce bucurie. Aceasta este o alta modalitate excelenta prin care sa ai grija de tine. Orice activitate care iti aduce bucurie se incadreaza aici. Astfel de activitati te vor tine pe linia de plutire când te vei focusa pe scopurile ce necesita extra efort din partea ta.

7. Stabilește un obiectiv să practici mai mult recunoștință și să petreci mai putin timp plângându-te. Plânsul in legatura cu orice te transforma intr-o persoana pe care e greu sa o ai alaturi, dar iti afecteaza si propria sanatate mentala. In loc sa te plangi fara oprire despre o situatie, mai bine gaseste ceva pentru care esti recunoscator.

 

8. Stabilește-ți un scop de cel putin 8 ore de somn pe noapte. De când cu stirile negative fara oprire si toata situatia globala actuala, probabil ai realizat ca te simti mai obosit decat atunci când mergeai la munca si erai in priza fara oprire. Ei bine, ceea ce experimentezi este oboseala mentala. Iar atunci când treci prin asemenea oboseala mentala si nu te odihnesti suficient, mintea ta rationala se transforma in cea a unui copil de 6 ani, iar corpul tau raspunde prin a adauga niste extra stress. Ca sa ramai puternic mental, asigura-te ca ii dai organismului tau suficient somn.

 

9. Setează-ți ca scop să mănânci sănătos zilnic. Starea ta de bine, starea de spirit si starea ta de sanatate sunt direct legate de alimentatia ta. Un sistem digestiv sanatos vine la pachet cu simptome de depresie si anxietate reduse la minim, cu o stare de bine, un organism sanatos, energie, vitalitate.

 

10. Vizualizează-ti scopurile pentru cel puțin 10 minute zilnic. Facandu-ti timp sa iti vizualizezi zilnic scopurile, iti vei gasi si puterea zilnica sa indepartezi obstacolele care apar pe drum. Vizualizeaza-te acolo unde vrei sa fii si imagineaza-ti cum te vei simti atunci când vei ajunge acolo.

 

11. Renunță la tendința de a face pe plac oamenilor. Din dorinta de a fi un om bun, de multe ori te intinzi sa zici da si sa iti iei angajamentul sa faci lucruri pe care nu vrei cu adevarat sa le faci. Intelege ca nu poti fi pe placul tuturor oricum. Renunta la ideea de a lasa nevoile celorlalti sa se suprapuna peste ce e bine pentru tine, pentru sanatatea ta, pentru fericirea ta.

 

12.Oprește-te din a accepta relații și activităti care te descarcă de energie. Mergi acolo unde esti sarbatorit. Fa lucruri care te umplu de bucurie. Fa-te puternic mental prin a invata sa dezvolti relatii pozitive si a da drumul celor toxice. Sa renunti la relatii si locuri toxice nu este deloc usor, trebuie sa iti iei angajamentul sa fii puternic. Insa efortul merita, intrucat fara epuizarea mentala si emotionala a relatiilor toxice, vei gasi mai multa energie si fericire in fiecare zi.

 

13. Șterge expresia “Ar trebui” din vocabularul tau. Gandeste-te când a fost ultima data când a “trebuit” sa faci ceva. A fost ceva distractiv? Nu cred. “Trebuie” vine de obicei cu un sentiment de obligatie si responsabilitate greoaie si rar cu un sentiment de bucurie. “Trebuie” are tendinta sa vina cu critica de sine si a te judeca dur si in nici un caz cu suportul de care ai nevoie ca sa devii mai puternic mental.

 

14. Ține un jurnal de zi/noapte. Daca alegi sa scrii dimineata, scrie despre ce ai visat, lasa-ti toate grijile pe foaia de hartie. Poti sa iti scrii scopurile pentru ziua respectiva, planul de actiune, citate inspirationale. Daca alegi sa scrii in jurnal noapte, elibereaza lucrurile care te-au stresat, scrie ce a fost bun in ziua respectiva, exprima-ti recunostinta pentru tot ce ai si tot ce urmeaza sa primesti.

 

Puterea mentală poate fi dobândită – exact la fel ca şi puterea fizică. Ce înseamnă să ai o minte puternică? O minte puternică are capacitatea de a opri gândurile care îi induc frică şi neputinţă şi se focalizează pe a înlătura obstacolele din calea obiectivelor.

Credinţele limitative sunt identificate şi înlăturate, rând pe rând, prin dialog interior. O minte puternică are ca şi caracteristici curajul, încrederea în propriile resurse, capacitatea de a persevera în ciuda dificultăţilor, determinarea, ambiţia şi controlul.

A fi în control înseamnă să ai capacitatea de a te automotiva şi de a influenţa direcţia şi rezultatele pe care le obţii în viaţă. A fi în control presupune să ai certitudinea că poţi să-ţi autodetermini existenţa în loc să aştepţi pasiv orice îţi pune în cale viaţa. Dacă ai o minte care se mulţumeşte cu mediocritatea, să nu fii surprins de rezultatele pe care le obţii în viaţă.

A-ţi întări mintea este un obiectiv pe care trebuie să-l ai în vedere mereu de-a lungul vieţii. Dacă te focusezi constant pe a avea o minte puternică, la un moment dat vei deveni o persoană puternică, iar puterea va face parte din identitatea ta.”

 

Antrenează-ți creierul să fie mai puternic și mai rezistent, iar viața va fi lină pentru tine!

 

Deblochează accesul la o întreagă bibliotecă cu rezumate și podcasturi din arii vitale de dezvoltare. Altfel spus, cu prețul unei singure cărți, citești și asculți nelimitat!

rezumate mentorbooks

___

sursa

Ascutlă rezumatele audio și text la cărțile BestSeller Internaționale!

Ultimele rezumate adăugate

Rămâi la curent cu toate noutățile MentorBooks

Înscrie-te și vei primi noutăți de la noi pe email cu oferte, reduceri și actualizări.